top of page

mama loopbaantraject

Dromenjaagster_Wietske-2.jpg

het traject

4 online sessies (á 60 tot 90 minuten)

Tools en zelfinzichtopdrachten

Doorlopen binnen 4 tot 8 weken

495,- investering

Jij ontvangt een motivatie-analyse, een loopbaanplan en sollicitatietips op maat

Ben jij mama en ben je op dit moment niet happy met jouw werk of de manier waarop je jouw werkende leven hebt ingericht rondom het moederschap? Dan is dit loopbaantraject wat voor jou. Ik help jou in vier online sessies te ontdekken wat jouw talent is, welk werk past bij jouw talent en leven als mama en welke stappen jij kan zetten om werk te vinden om van te houden. Daarnaast ontvang je van mij sollicitatietips op maat. Durf jij te kiezen voor werk dat jou laat stralen? Plan dan hieronder een gratis kennismaking in om te kijken of dit wat voor jou is of boek het loopbaantraject direct.

Jij....

 • Hebt het gevoel dat je vast zit in jouw huidige werk, je wordt er niet meer blij van.

 • Hebt het idee dat je nergens goed in bent of in ieder geval geen passie hebt (weet je wel dat 'ene' waar mensen het zo vaak over hebben ;)

 • Weet dat er meer in je zit, maar wat dat precies is you..... don't know!

 • Wil weer trots zijn op dat wat je doet en daar anderen met een glimlach over vertellen.

 • Bent bang om een verkeerde keuze te maken, je hebt immers ook een gezin met jonge kids en dat kost je natuurlijk al een hoop energie.

 • Bent bang dat jouw werk straks ten koste van jou gezin zal gaan.... dat kan je er niet ook nog bij hebben.

 • Weet dat jij jouw werk niet veel langer moet doen op de manier waarop je dat nu doet!

 • Gaat 's ochtends met tegenzin aan de slag met jouw werk en telt de minuten af totdat het er weer op zit.

 • Voelt je niet van betekenis in jouw werk, terwijl je dat juist zo belangrijk vindt

 • Hebt geen idee of er überhaupt werk te vinden is wat te combineren is met jouw gezin.

 • Hebt al een beetje gezocht op het internet naar werk, maar je voelt je enorm overweldigd door alle mogelijkheden en je hebt eigenlijk geen idee wat je zoekt.

IK VOELDE ME OOK ZO...

Ik snap hoe jij je voelt. Hoewel ik nu al weer een lange tijd helemaal happy ben in mijn werk, ben ik niet altijd blij geweest met dat wat ik deed. In mijn eerste baan voelde ik mij doodongelukkig. Aan het einde van de week dacht ik: is dit het nou? Ik voelde me absoluut niet van toegevoegde waarde en telde de minuten van een werkdag af. Ik besloot aan te kloppen bij een loopbaancoach. Maar speelde wel met vragen als: 'hoe gaat zij mij dan verder helpen?' en 'is dat het geld wel waard?'. Ik durf nu te zeggen dat het de beste investering in mijzelf ooit is geweest. Ik werd me ervan bewust wat ik nodig had om met plezier te werken en dat is goud waard. Toen ik een paar jaar geleden moeder werd, werd ik weer aan het wankelen gebracht. Ik merkte dat het moederschap in combinatie met werk weer andere dingen mij vroeg en ik merkte dat dit vroeg om nieuwe keuzes. Ik hakte een aantal knopen door en dat heeft mij een heleboel rust gegeven. Dat gun ik jou ook. 

CVW-15.jpg

Het mama
loopbaantraject 

Ik neem jou stap voor stap aan de hand mee om zo te ontdekken welke werk er past bij jou en jouw leven als mama.

 

Jij weet niet waar je nou écht goed in bent en je weet al helemaal niet welk werk er op dit moment bij jou en jouw leven als mama past. Je wil niet 'weer' een verkeerde keuze maken. Omdat je een gezin hebt, wil je zeker weten dat je het juiste doet. Maar je wil vooral weer blij zijn met jouw werk. Je wil met trots aan anderen vertellen over wat jij doet. Logisch, want JIJ bent belangrijk. Door het mama loopbaantraject te doorlopen vind je antwoord op de grote 'wat wil ik nu en wat kan ik' vraag. In de online sessies zoomen we in op positieve activiteiten uit het verleden. Na deze sessies weet jij precies wat jou in vuur en vlam zet. De opdrachten zijn praktisch en concreet. Geen gegraaf in negatieve zaken uit het verleden, geen vage opdrachten en gesprekken. We maken jouw voorwaarden voor werk kraakhelder en ik laat jou zien hoe jij met behulp van jouw talenten en voorwaarden kan zoeken naar werk dat bij jou past.  Jij gaat zelf in actie komen en jij gaat inzien dat jij écht supergoed bent in bepaalde dingen. Ik geef feedback op jouw loopbaanplan, CV en motivatie en zorg ervoor dat jij vol vertrouwen een volgende stap kan nemen. Jij weet namelijk na dit traject precies wat jij nodig hebt om te shinen in je werk én kan dit ook goed omschrijven tijdens een sollicitatie bijvoorbeeld. Je begrijpt waarom werk uit het verleden jou niet paste, maar nog belangrijker: je weet wat wel voor jou werkt.

Ik vroeg Wietske om hulp omdat ik niet meer blij was met mijn werk in combinatie met het hebben van 2 kinderen. Wietske begreep dit super goed en kon daarom heel goed en gericht helpen. Ze is meegaand en begripvol en werkt heel gestructureerd aan een plan om je verder te helpen. We hebben inzichtelijk gemaakt waar ik energie van krijg en wat mijn belangrijkste voorwaarden zijn. Vervolgens hebben we uitgezocht hoe ik daarbij de juiste vacatures kon vinden. Ik denk dat elke mama in een vergelijkbare situatie er goed aan zou doen om bij Wietske een loopbaantraject te plannen!

-Rosa Haneveld, werkzaam in de financiële sector

Wat het traject jou oplevert:

inzicht in jouw talenten

Met de Motivatieanalyse methode © breng ik jouw gemotiveerde gedrag in kaart op basis van concrete activiteiten uit jouw verleden waar jij zelf tevreden over was én plezier en voldoening aan beleefde. Deze analyse is in tegenstelling tot veel psychologische tests geen momentopname maar een constant en duurzaam patroon van de elementen die nodig zijn voor het succesvol invullen van een functie .

Read More >

een duidelijk plan

Op basis van jouw motivatie-analyse en de voorwaarden voor werk die jij stelt aan jouw werk als mama stippelen we samen een loopbaanplan uit waarmee jij het werk kan vinden dat bij jou past.

sollicitatietips

Op basis van jouw motivatie-analyse, jouw voorwaarden voor werk en jouw loopbaanplan geef ik jou sollicitatietips op maat.

Rust,
vertrouwen
en plezier

Op basis van jouw motivatie-analyse, jouw voorwaarden voor werk en jouw loopbaanplan geef ik jou sollicitatietips op maat.

Ik ben erg blij dat ik dit traject ben aangegaan. Ik wist voor het traject niet wat naast mijn huidige werk nog meer bij mij paste en ik was niet meer tevreden over mijn huidige werk. Het traject heeft mij veel inzichten gegeven die ik van mezelf niet wist en ook vertrouwen in de nieuwe uitdaging die mij tegemoet komt. Wietske is een fijn, aardig en rustig persoon om mee samen te werken. Ik vond het naast een leuk traject ook een leerzaam en waardevol traject. Ik zou het alle mama's aanraden die ook twijfelen over hun huidige werk en een nieuwe uitdaging willen aangaan waar ze weer energie van krijgen. Dan ben je hier zeker op het juiste adres!

 

-Lizzy Grift

MIJN AANPAK

'Lekker nuchter, duidelijk en niets is te gek voor jou'. Zo omschrijven andere mama's mij.

 

Je hebt zelf op dit moment even geen idee meer hoe jij antwoord gaat vinden op die grote 'wat wil ik nou vraag' of je blijft een beetje vastzitten in het vertrouwde. Zelf heb ik een simpele 3-stappen-methode ontwikkeld die jou duidelijkheid en inzicht gaat geven in waar jij goed in bent en welk werk daarbij past. De vier online sessies die je volgt bij mij mij zijn opgebouwd aan de hand van mijn methode. 

Stap 1 - Ontdekken welke elementen jij nodig hebt om gemotiveerd te werken. Je weet precies hoe jij het liefste werkt, met welke vaardigheden, onderwerpen etc.

Stap 2 - Jouw randvoorwaarden voor werk kraakhelder maken. We maken het compleet helder. Je denkt na over hoe jouw ideale werk en werkweek eruit ziet en bepaalt jouw voorwaarden.

Stap 3. Gerichte actie ondernemen om werk te vinden dat bij jou en jouw leven als mama. Ik vertel je hoe je dit het beste kan doen en neem je mee aan de hand. Ga je voor jezelf werken? We maken een plan. Ga je solliciteren? We kijken precies welke stappen je het beste wanneer kan nemen.

Kladblok op het bureau

Wanneer is het iets voor Jou?

 • Dit is traject is voor mama's met kids die willen weten wat ze kunnen doen om hun doel te bereiken.

 • Als je het zeker weet: je wil weer zin hebben in mijn werk.

 • Als je het gevoel dat je vast zit in jouw huidige werk, je wordt er niet meer blij van.

 • Moeders die niet weten wat ze nodig hebben om te kunnen shinen op hun werk.

 • Als je het fijn vindt wanneer iemand je aan de hand neemt bij alle stappen die je moet doorlopen om werk te vinden dat bij je past en waar je blij van wordt.

 • Wanneer je het idee dat je nergens goed in bent of in ieder geval geen passie hebt (weet je wel dat 'ene' waar mensen het zo vaak over hebben ;).

 • Als je weet dat er meer in je zit, maar wat dat precies is you..... don't know!

 • Wanneer je weer trots wil zijn op dat wat je doet en daar anderen met een glimlach over wil vertellen.

 • Als je bang bent om een verkeerde keuze te maken, je hebt immers ook een gezin met jonge kids en dat kost je natuurlijk al een hoop energie.

 • Moeders die geen idee hebben hoe ze werk kunnen vinden dat bij hun leven als moeder past.

Het traject is niks voor jou als je:

 • Geen zin hebt om in actie te komen.

 • Geen zin hebt om zelfonderzoek te doen.

 • Het onprettig vindt om soms bijgestuurd te worden.

 • Geen zin hebt om moeite te doen om werk te vinden.

 • Hoopt op een soort persoonlijkheidstest waar één pasklaar loopbaanadvies of antwoord uit komt. Ik geloof er niet in dat er maar één ware is voor jou. Er zijn altijd meerdere type banen of werk te vinden die bij je passen. Gelukkig maar.

 • Hoopt dat ik tegen jou zeg: 'weet je wat jij zou moeten doen'.

Het mama loopbaantraject is een bewustwordingsproces en laat jou zien hoe jij zelf kan ontdekken wat jij nodig hebt om blij te worden van jouw werk en hoe jij werk kan vinden dat daarbij past.

The deal 

 • 2 maanden intensief samenwerken met mij. 

 • Vier online coachingsessies van 1 tot 1,5 uur.

 • Contact wanneer jij dat fijn vindt - feedback en vragenstellen via mail of app.

 • Zelfinzichtopdrachten en loopbaantools zoals sollicitatietips die jou gaan laten zien hoe jij werk kan vinden dat bij jou past.

 • Een persoonlijke motivatie-analyse met daarin beschreven welke elementen jij nodig hebt om gemotiveerd te werken.

 • Feedback op jouw opdrachten, cv, motivatiebrief en loopbaanplan. 

 • Afsluitende check-out via de app om te checken of je op de juiste weg bent naar nieuw werk.

De afgelopen tijd heb ik een loopbaantraject mogen volgen bij Wietske, wat ik als heel prettig heb ervaren. Wietske legt duidelijk uit welke stappen we gaan doorlopen en heeft ook een goed advies gegeven waar ik weer mee verder kan. Ik weet nu wat mijn drijfveren zijn en in wat voor een omgeving ik het beste kan functioneren en tot mijn recht kom. Echt een aanrader om dit traject bij haar te volgen!

-Maaike van der Zee

Gecertificeerd motivatiespecialist

SIMA®-methode 

6 jaar ervaring 

Als loopbaanexpert

250+ mensen begeleid

Met hun loopbaan

Veelgestelde vragen

bottom of page