top of page

Mama Daphne vertelt over haar werk als kinderdiëtist

Bijgewerkt op: 16 okt. 2021

Al een paar maanden volg ik Daphne met veel plezier op Instagram. Op haar Instagrampagina @dekinderdietistdaphne geeft ze onwijs veel leuke en makkelijk toepasbare tips op het gebied van voeding & kids. Haar tips heb ik hier thuis al met succes toegepast. Want ook hier thuis vertonen de kids af en toe 'kritisch eetgedrag' en dat kan behoorlijk uitdagend zijn. Daarom ben ik zo blij dat er vrouwen zijn zoals zij. Naast dat zij andere ouders dagelijks inspireert met leuke kidsrecepten en tips voor kritische eters, begeleid ze ouders (online en aan huis) die strugglen met kritisch eetgedrag. Naast haar eigen onderneming heeft Daphne ook twee kids van 5.5 en 2,5 jaar oud. Ik ben heel benieuwd hoe zij haar eigen bedrijf combineert met het moederschap. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit van haar? Hoe deelt ze haar week in? In het interview hieronder geeft ze jou een inkijkje in haar leven.
Interview met Daphne


Welk beroep heb jij?

Ik ben orthopedagoog en kinderdiëtist. In 2021 heb ik DeKinderdiëtist Daphne opgericht waar ik ouders help die struggelen met het kritisch eetgedrag van hun kind. Ik doe dit door ouders online te coachen en soms ook door huisbezoeken af te leggen.

Hoeveel kids heb je en hoe oud zijn ze?

Samen met mijn vriend heb ik twee dochters. Onze oudste dochter Livia is 5,5 jaar oud en onze jongste dochter Nina is 2,5 jaar oud.

Wat vind je het allerleukste aan jouw werk? Ik heb er bewust voor gekozen om voor mezelf te starten omdat ik meer vrijheid wilde in het indelen van mijn eigen tijd en energie. Nu kan ik de ideale combinatie maken van ouders helpen wat mij heel veel voldoening geeft. Daarnaast kan ik tijd vrij plannen om mijn creativiteit te stoppen in het bedenken van Instagram posts, handige tools en online cursussen. Deze combinatie geeft mij heel veel energie en voldoening.

Welke kwaliteiten heb jij die goed van pas komen bij het werk wat je doet? Mijn luisterend oor komt heel goed van pas! Veel ouders hebben vaak al hun verhaal gedaan maar worden nooit echt gehoord. Ze worden vaak afgescheept met: "het is maar een fase, je kind groeit er wel overheen". Maar als jij je als ouder zorgen maakt en daar ook naar handelt kan dat het kritische eetgedrag juist versterken. Daarom is het juist zo belangrijk om ouders te erkennen in hun zorgen en deze ook te respecteren. Door eerst te luisteren naar het verhaal en de zorgen van ouders valt er vaak al een last van hun schouders.


Hoeveel uur per week werk je? Omdat ik thuis werk lopen werk en privé nog wel eens door elkaar. Ik heb drie vaste werkdagen waar ik al mijn afspraken op plan. Maar daarnaast ben ik ook nog veel bezig met ondernemen. Bijvoorbeeld het contact met mijn doelgroep via Instagram doe ik vooral 's avonds. Hoeveel mama-dagen per werkweek heb jij? Op maandag ben ik met onze jongste dochter thuis. Livia is dan overdag naar school. De woensdag is ook een semi mama-dag, maar dan is oma er meestal dus dan werk ik ook nog wat tussendoor. Hoe ziet een gemiddelde (werk)dag eruit bij jou? Mijn wekker gaat om 7:00u. Ik ben de eerste van het gezin die opstaat om te douchen. De kinderen liggen dan meestal nog te slapen. Langzaam wordt iedereen wakker om zich klaar te maken voor de dag. Als we beneden zijn ontbijten we samen met havermout, yoghurt of bananenbrood. Ondertussen vul ik de Bento Box van Livia om mee te nemen naar school. Mijn vriend brengt de kinderen naar school dus ik ruim de ontbijttafel op en ga aan de slag. Ik probeer mijn dag te starten met een ontspanningsoefening (dit lukt vaak niet haha). Daarna kruip ik achter de computer voor een aantal clientafspraken tot ik lunchpauze heb. Na de lunchpauze doe ik administratie, werk ik aan mijn online programma of knutsel ik Instagramposts in elkaar. Na 17u ga ik weer de keuken in om de avondmaaltijd klaar te maken. Rond 18u komt mijn vriend thuis met de kinderen en gaan we aan tafel. Na de maaltijd doen we vaak nog even een mini disco en brengen de kinderen naar bed. In de avond kijken we een serie op Netflix of doe ik nog wat dingen voor werk.

Wat is jouw grootste uitdaging op het gebied van moederschap & werk? Mezelf op de eerste plek zetten. Ik kan heel goed zorgen voor anderen en mij verliezen in mijn werkzaamheden. Maar ik wil juist aan mijn kinderen het voorbeeld geven dat zelfzorg het allerbelangrijkste uitgangspunt is om een goede moeder, vriendin, ondernemer etc. te zijn. "Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten", zegt mijn vriend altijd. En hij heeft gelijk! Maar ik vind dat nog wel eens lastig! ;)

Welke tips zou jij andere werkende mama's geven om een goede balans te vinden tussen werk en moederschap? Mijn grootste tip is ook een van mijn grote uitdagingen. Plannen, plannen, plannen! Ik merk zelf zodra ik een duidelijke planning maak dat ik veel meer rust ervaar en veel meer kan genieten van het moment. Als ik met de kinderen ben kan ik mijn werk ook even helemaal loslaten en andersom. En vergeet dan ook niet de zelfzorg momentjes in te plannen! ;)

En ... lieve mama, struggle jij ook met een kritische eter? Neem dan zeker even kijkje op Daphne haar instagrampagina of neem met haar contact op voor een consult via haar website.

108 weergaven0 opmerkingen
bottom of page