top of page

Mama Fleur is ondernemer met 3 modewinkels en een webshop

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021

Sommige vrouwen lijken wel duizend levens te leiden, zo ook deze succesvolle onderneemster Fleur Romijn (30 jaar). Deze ondernemende powermom heeft samen met haar broer maar liefst drie succesvolle modezaken (van Dort en 10days) in Utrecht en Bilthoven én een webshop. Daarnaast heeft ze een dochtertje van 3,5 jaar, een zoontje van 7 maanden en woont ze samen met haar verloofde. Ik ben ontzettend benieuwd hoe ze dit doet: vier succesvolle ondernemingen runnen in combinatie met haar mooie gezin. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit van haar? Hoe deelt ze haar week in? In het interview hieronder geeft ze jou een inkijkje in haar leven.


Interview met FLEUr


Welk beroep heb jij?

Ik ben ondernemer en heb samen met mijn broer twee fashionwinkels, één lingeriewinkel en een webshop! Dit hebben wij samen van onze ouders overgenomen. Mijn werk is kort gezegd het runnen van een bedrijf, kleden van waanzinnig leuke vrouwen, inkopen van kleding, stylen van de winkel en natuurlijk komt daar nog veel meer bij kijken. Wij doen dit allemaal met een heel leuk team om ons heen!

Hoeveel kids heb je en hoe oud zijn ze?

Ik heb twee kindjes. Pip is mijn dochter en is 3,5 jaar oud en mijn zoontje Luce is 7 maanden oud nu.

Wat vind je het allerleukste aan jouw werk? De afwisseling die ik heb in mijn werk en absoluut de passie die ik heb voor mode! Elke dag kan ik met mijn passie bezig zijn, Iove it! Welke kwaliteiten heb jij die goed van pas komen bij het werk wat je doet? Ik durf wel van mijzelf te zeggen dat ik me heel goed kan verplaatsen in een ander, op allerlei vlakken! Dit komt heel goed van pas in mijn werk. Als er klanten in onze winkels binnenkomen verdiep ik me in die specifieke klant om daar een outfit bij te zoeken die helemaal bij haar past en haar soms net een beetje uit haar comfortzone haalt. Ook heb ik deze kwaliteit nodig bij het inkopen van de collecties en het stylen van de winkels. En sowieso bij het met mensen en een team om je heen werken, is het fijn deze kwaliteit te hebben.

Hoeveel uur per week werk je? Ik ben vier dagen in de week vast van huis en dan is er opvang voor de kindjes. Met een eigen bedrijf ben je natuurlijk soms ook andere dagen of in de avonden nog aan het werk!

Hoeveel mama-dagen per werkweek heb jij? Ik vind mama-dagen een lastig woord, maar ik snap de vraag. Ik ben op maandag en woensdag met de kindjes! Zoals ik al aangaf ben ik soms toch aan het werk, een inkoop of thuis wat aan doen op de computer. Maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik thuis niet meer overdag op de computer ga als het niet écht moet. 'S avonds als de kindjes slapen pak ik vaak nog even mijn laptop of rij ik nog even langs de zaak.

Hoe ziet een gemiddelde (werk)dag eruit bij jou? Om 7 uur worden de kindjes wakker en beginnen we rustig de dag! Ik ontbijt altijd met mijn kindjes aan tafel en om 9 uur komt de oppas of breng ik ze op vrijdag naar de opvang. Dan ga ik naar de zaak. Ik werk bijna altijd tot 18 uur, meestal is mijn vriend eerder thuis dan kookt hij. We eten meestal rond half 7 en daarna doe ik de kindjes onder de douche en breng ik ze naar bed! Dennis ruimt beneden dan alles op. Ik sport nog minimaal twee keer per week 's avonds om 20 uur en daarna is het of de bank ontspannen op of nog even op de laptop! Rond 23 uur liggen wij zeker op bed.

Wat is jouw grootste uitdaging op het gebied van moederschap & werk? De balans. De forever goede balans proberen te vinden, vind ik lastig. Sinds een paar weken heb ik weer besloten niet teveel te plannen op de dagen dat ik vrij ben, want dan voelen die dagen altijd als een rush en dat is juist wat ik niet wil!

Welke tips zou jij andere werkende mama's geven om een goede balans te vinden tussen werk en moederschap? Haha dat vind ik zelf dus al heel lastig. Maar mijn tip is dus niet te veel plannen op de dagen dat je met de kindjes bent, zodat je mee kan in de flow van de dag en kan genieten van de kleine dingen. Ik geniet altijd heel erg van het lopen met mijn kindjes zonder haast te hebben. Lekker het bos in of gewoon naar het dorp of de speeltuin. En oh ja, vergeet jezelf niet. Dat is absoluut ook een belangrijke tip voor het hebben van een goede balans!


Dus lieve mama, maak jij even tijd voor jezelf? Dan raad ik het jou zeker aan om eens een lekker los te gaan in haar webshop of te shoppen bij één van haar fantastische modezaken in Bilthoven of Utrecht.169 weergaven0 opmerkingen
bottom of page