top of page

Mama Fleur vertelt over haar werk als interieurstyliste

Dat deze mommy van drie mini's stijl heeft, zie je meteen als je haar Instagram bekijkt. Niet alleen haar jonge gezinnetje weet Fleur liefdevol vast te leggen, ook zie je veel plaatjes voorbij komen van dromerig gestylede kinderkamers, hoekjes in huis met natuurlijke kleuren die perfect in balans zijn en foto's van toffe interieurprojecten die ze in het verleden heeft gedaan. Fleur is mama van Joa (2 jaar) en van de tweeling Lexi en Lee (6 maanden). Naast dat Fleur mama van een peuter en een tweeling is, heeft ze al jaren een goedlopende interieurstudio STUDIO188. Sinds dat Fleur afgelopen januari weer is gestart (na haar verlof van de tweeling) richt ze zich vooral op interieuradvies aan particulieren en kleinere bedrijven. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het werk van een interieurstyliste? En hoe combineert Fleur dit creatieve werk met het moederschap? In het interview hieronder geeft Fleur ons een inkijkje in haar leven en vertelt ze meer over haar werk.


Interview met FLEUR


Welk beroep heb jij?

Ik heb een eigen interieurstudio. Ik geef voornamelijk interieuradvies aan particulieren en kleinere ondernemers (bijv. restaurants tot 30 personen). Daarbij kan je denken aan adviezen over kleur- en materiaalgebruik in het interieur, adviezen over hoe je een ruimte het beste kan indelen/gebruiken en adviezen over welke items (gordijnen, meubels etc.) je waar kan kopen.


Hoeveel kids heb je en hoe oud zijn ze?

Ik heb drie kinderen van onder de twee nu, dus dat is lekker druk. Mijn oudste zoon (Joa) is twee jaar, daarnaast heb ik een tweeling (Lexi en Lee) van nu bijna een half jaar oud.


Wat zijn veelvoorkomende taken en werkzaamheden binnen jouw beroep?

Sinds dat ik weer ben begonnen met werken na mijn verlof in januari heb ik een nieuwe focus aangebracht binnen mijn bedrijf en werk. Ik richt mij nu voornamelijk op interieuradviesgesprekken met particulieren en kleinere ondernemers. Ik merkte dat grotere opdrachten mij steeds minder energie gaven en juist veel energie kostte doordat daar vaak veel randzaken bij komen kijken. Nu ik moeder ben en niet meer 24/7 mijn aandacht en energie in STUDIO188 kan stoppen, wil ik de tijd die ik werk bezig zijn met taken die mij écht energie geven. Ik ben ongeveer 30% tot 50% van mijn werktijd bezig met deze adviesgesprekken. Ik rijd naar klanten door het hele land voor interieuradvies. Tijdens deze adviesgesprekken geef ik heel veel tips en informatie over hoe klanten hun interieur naar een next level kunnen tillen. Ik neem dan mijn tablet mee en begin daar dan meteen te schetsen en te tekenen. Daarnaast ga ik meteen lekker schuiven in huis met meubels en geef ik tips waarmee ze direct zelf mee aan de slag kunnen. De overige tijd ben ik bezig met alle andere werkzaamheden om mijn bedrijf draaiende te houden. Dan ben ik onder andere bezig met het bijhouden van Instagram, mijn website en het inplannen van afspraken. Op dit moment ben ik 'aan de achterkant' al mijn processen aan het stroomlijnen, zodat mijn klanten binnenkort op een makkelijke manier mijn adviesgesprekken kunnen inplannen via mijn site. Mijn Instagram groeit ook snel en ik krijg steeds meer aanvragen voor samenwerkingen. Echt heel leuk! Ik ben dus ook best wat tijd kwijt aan fotograferen en teksten daarvoor maken, maar dat vind ik ook superleuk om te doen.


Welke opleiding heb je gedaan?

Ik ben begonnen met interieurvormgeving aan het Sint Lucas in Boxtel, daar heb ik onder andere echt goed technisch leren tekenen en ontwerpen. Om mij te verdiepen heb ik daarna een hbo-opleiding Interieurstyling aan Artemis in Amsterdam gedaan. Je leert daar conceptueel denken en gaat veel aan de slag met beelden en werken vanuit een visie.


Wat vind je het allerleukste aan jouw werk? Ik krijg er energie van als ik zie dat mijn klanten na een adviesgesprek met mij met nieuwe ideeën en inspiratie zelf aan de slag kunnen. Je ziet letterlijk welk effect mijn werk heeft, dat geeft mij ook weer zoveel energie. Vaak krijg ik foto's en berichtjes achteraf van klanten. Ze laten me zien hoe ze hun interieur hebben veranderd, zo leuk om te zien.


Welke kwaliteiten heb jij die goed van pas komen bij het werk wat je doet?Wat denk ik heel erg helpt is dat ik vaak al drie stappen verder vooruit kan denken tijdens het geven van interieuradvies. Ik kan heel snel schakelen en verbindingen zien. Wanneer een klant een bepaalde vraag heeft, heb ik meteen een beeld in mijn hoofd en weet ik precies wat er voor nodig is om dat plaatje te realiseren. Het lukt me om zo snel te schakelen en vooruit te denken doordat ik veel ervaring heb met grote projecten.


Hoeveel uur per week werk je? Ik werk sinds mijn verlof drie dagen per week van ongeveer 0830 tot 1700 uur. Ik moet zeggen dat ik deze uren als ontspanning zie, omdat ik dan tijd heb om bezig te zijn met iets wat ik onwijs leuk vind en ik heb echt even mijn handen vrij omdat ik niet met de kids bezig ben.

Hoe ziet jouw werkweek eruit in combinatie met het moederschap?

Ik werk nu drie dagen per week. Twee dagen per week ben ik (vaak alleen) met de kinderen. Gelukkig helpt mijn schoonmoeder mij soms wel mee op één van die dagen, want het is best hard werken met drie kleintjes. De kids gaan twee dagen per week naar de opvang, dat is trouwens best een logistieke klus want alleen brengen is er nog niet bij met twee maxicosi's. Éen dag per week passen mijn ouders op, dat is wel heel fijn dat dat kan. In het weekend zijn mijn man en ik samen met de kinderen. Ik werk wel echt voornamelijk op mijn 'werkdagen' omdat ik op de andere dagen mijn handen vol heb aan de kids. Dan maak ik nog wel eens wat content voor mijn Instagram, maar dat doe ik dan tussendoor.

Hoe ziet een gemiddelde (werk)dag eruit bij jou? Iedere dag ziet er bij mij anders uit, het ligt er een beetje aan de hoeveelheid adviesgesprekken die ik ingepland heb staan. Nadat ik op mijn werkdag samen met mijn man de kids naar de opvang heb gebracht, ga ik ongeveer aan de slag om een uur of 09:00. Vaak drink ik eerst even rustig een kopje koffie en ga ik dan aan de slag met mijn mail. Ik plan afspraken in, bewerk foto's voor samenwerkingen en beantwoord mailtjes. Vaak heb ik een interieuradviesgesprek gepland staan. Dan stap ik in de auto en ga ik naar de klant toe. Dit kan overal in Nederland zijn. Per afspraak trek ik in totaal zo'n 3 uur uit. De ene week heb ik meer adviesgesprekken staan dan de andere. Soms werk ik thuis nog wat offertes uit voor klanten, voor gordijnen bijvoorbeeld. Omdat ik mij nu op wat kleinere projecten richt (vooral adviesgesprekken i.p.v. grote interieurprojecten) ben ik nu bijvoorbeeld ook meer bezig met Instagram en mijn content daarvoor. Dat helpt ook weer bij het krijgen van nieuwe klanten.

Wat is jouw grootste uitdaging op het gebied van moederschap & werk?

Op dit moment is dat niet gaan werken maar slapen, haha :). We hebben drie kinderen van onder de 2 jaar, waarvan één tweeling van net een half jaar oud. Al een half jaar slapen we maximaal vier uur achter elkaar, die slaap is gewoon echt hard nodig. Aan de andere kant moet er ook gewoon brood op de plank komen dus moet er ook gewerkt worden.

Welke tips zou jij andere werkende mama's geven om een goede balans te vinden tussen werk en moederschap?Wil jij in contact komen met Fleur? Hieronder kun je haar info vinden:

https://studio188.nl/

info@studio188.nl

@studio188

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page