top of page

Mama Sanne vertelt over haar werk als content coach & copywriter

Bijgewerkt op: 12 apr. 2022

Wanneer woorden tekort schieten, is Sanne jouw redder in nood! Sanne helpt ondernemers met haar bedrijf Words That Matter namelijk met het vinden van de juiste woorden voor hun teksten. Ze schrijft als copywriter niet alleen voor ondernemers en bedrijven, maar coacht ze ook zodat ze uiteindelijk zelf hun verhaal in de juiste woorden kunnen vatten. Sanne is al 7 jaar ondernemer én alweer 12 jaar moeder. Het lijkt erop dat deze mama haar work-life balance goed in evenwicht heeft. Ze heeft een vast werkritme en een fijne manier gevonden om haar werk te combineren met het moederschap. Benieuwd hoe ze dit doet? In het interview hieronder geeft Sanne jou een inkijkje in haar leven als mama, content coach & copywriter.


Interview met Sanne


Welk beroep heb jij?

Ik ben content coach en copywriter. Ik help ondernemers hun authentieke verhaal naar boven te halen. Dat doe ik op twee manieren. Ondernemers kunnen content door mij laten maken. Dan houd ik een interview of intakegesprek en schrijf ik de teksten voor hun. Daarnaast kunnen ondernemers samen met mij aan de slag met een 1-op-1 traject 'Connecting The Dots'. Met behulp van dit traject ga ik met ondernemers of bedrijven samen op zoek naar de rode draad in hun verhaal. Samen zorgen we voor een helder, kloppend verhaal met een sterke kernboodschap. Daarnaast creëren we teksten voor hun website en leer ik ondernemers hoe ze zelf sterke copy kunnen schrijven voor SEO, blogs en social media die beter converteren. In dit 1-op-1 traject kijken we naar drie onderdelen: content, positionering en strategie. Alles wat je als ondernemer nodig hebt om zichtbaar te zijn en krachtige content te schrijven om klanten aan te trekken.


Hoeveel kids heb je en hoe oud zijn ze?

Ik heb twee dochters. Mijn oudste dochter is 12 jaar. De jongste is 8 jaar.


Wat zijn veelvoorkomende taken en werkzaamheden binnen jouw beroep?

Ik ben vooral bezig met schrijven en coachen. Dat is 50-50 verdeeld. Als ik voor klanten schrijf dan zijn dat meestal websiteteksten, maar soms kan het ook zijn dat iemand bij mij aanklopt voor een nieuwsbrief of social media posts bijvoorbeeld. Voor Connecting The Dots heb ik elke week coachingsgeprekken. Deelnemers lopen de modules zelf door, maar ze krijgen tijdens het traject ook 1:1 begeleiding, feedback op hun teksten en antwoorden op alle content vragen die ze hebben. En daarnaast werk ik aan mijn marketing en eigen om zelf zichtbaar te zijn op social media. Zo trek ik zelf ook weer nieuwe klanten aan.


Welke opleiding heb je gedaan?

Media- en informatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast heb ik verschillende trainingen gevolgd,. zoals een SEO-training, een usability training en een Google Analyticstraining. Ik hou ervan om steeds weer nieuwe dingen te leren en kennis op te doen dieik weer kan overbrengen op anderen.


Wat vind je het allerleukste aan jouw werk? Het allerleukste vind ik de combinatie zoals het nu is: coachen en schrijven. Het geeft me veel energie om met andere ondernemers in contact te zijn en om te horen hoe zij gepassioneerd zijn over wat zij te bieden hebben. Vaak zijn dat dienstverlenende ondernemers, zoals yogadocenten, fotografen etc. Het geeft voldoening hente helpen om wie ze zijn en wat ze doen zo mooi mogelijk op papier te krijgen. Soms doe ik dat voor ze en soms gaan we samen aan de slag. Het langdurige contact met klanten is ook heel fijn. Door de band die we opbouwen, komen we steeds sneller en gemakkelijker tot de beste content, passend bij de klant en haar (of zijn) doelgroep. welke samenwerkingen een goede match zijn en met welke ondernemers ik samen de mooiste resultaten kan behalen.


Welke kwaliteiten heb jij die goed van pas komen bij het werk wat je doet?

Ik kan goed luisteren en me daardoor makkelijk verplaatsen in anderen. Dat is wel nodig omdat ik voor veel verschillende soorten ondernemers schrijf. De ene keer is dat een interieurstylist, de andere keer is dat een coach. Iedereen heeft zijn eigen unieke mix van talenten en wat ze te bieden hebben en dat vereist goede luisterskills en inlevingsvermogen. Ik schrijf makkelijk en vind het leuk om teksten zo bij te kunnen schaven, dat ze precies weten over te brengen, wat een ander in gedachten heeft.


Hoeveel dagen werk je?

Ik werk drie dagen, dus 24 uur per week.


Hoe ziet jouw werkweek eruit in combinatie met het moederschap?

De maandag, woensdag en donderdag zijn m’n vaste werkdagen en is er oppas voor de kinderen. De dinsdagochtend en de vrijdagochtend die houd ik in principe altijd vrij. Soms gebruik ik die momenten nog wel om aan de marketing van mijn bedrijf te werken. Maar alleen als ik daar de energie voor heb of inspiratie heb.


De andere keer gebruik ik die ochtenden om iets voor mijzelf te doen en lekker te wandelen bijvoorbeeld. Een valkuil van het ondernemerschap is dat je altijd maar doorgaat en al je tijd aan je werk te besteden, maar ik vind het juist belangrijk om af en toe uit te kunnen zoomen.


We hoeven geen gebruik te maken van opvang. We hebben het geluk dat zowel mijn ouders als mijn schoonouders al sinds de meiden klein zijn elke week een hele dag oppassen. Mijn schoonzus past om de week ook een halve dag op de meiden op. Mijn man is op de andere maandagmiddagen bij de kinderen. In de schoolvakanties ben ik er de hele dinsdag en de hele vrijdag voor de meiden. Die flexibiliteit en vrijheid is echt een voordeel van het ondernemerschap.

Hoe ziet een gemiddelde (werk)dag eruit bij jou? Om 06:45 uur sta ik op en breng dan na het ontbijt de jongste naar de basisschool. De oudste gaat zelf naar school. Daarna ga ik meestal even wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Vaak luister ik dan een podcast zoals een visualisatie of wandelmeditatie. Meestal begin ik de dag door te journallen en schrijf ik op wat er in mij opkomt. Dat zijn vaak persoonlijke dingen die ik later gebruik voor mijn werk of voor posts. Ik plan geen afspraken in voor 9 uur. En dan verschilt het vaak hoe mijn dag loopt. Mijn coaching gesprekken probeer ik meestal aan het begin of aan het einde van de dag in te plannen. Aan het begin van de dag vind ik het fijn dat ik een frisse blik heb. Soms plan ik afspraken aan het einde van de dag in, omdat ik dan vaak wat minder inspiratie heb om te schrijven en dan is juist een afspraak met een coachee heel erg leuk en dat geeft veel energie. Ik heb best een strakke planning op een dag, waarbij ik ook genoeg pauzemomentjes inlas. Want als ondernemer heb je de neiging om altijd maar door-door-door te gaan, dus het is echt belangrijk om voldoende momenten te hebben om op te laden Ik werk tot 17:00 uur en op woensdag kookt mijn moeder bij ons thuis - heel luxe! Of we eten bij mijn schoonouders. Dus we hoeven nooit te haasten om kinderen op te halen bij de opvang. Superfijn!

Wat is jouw grootste uitdaging op het gebied van moederschap & werk?

De afgelopen twee jaar met corona moesten we net als de meeste werkende ouders ontzettend flexibel zijn met kids die thuis waren en lockdowns. Dat vond ik wel een uitdaging. Toen de kinderen wat kleiner waren en vaker ziek waren, was ik meestal degene die de afspraken annuleerde en er voor de kinderen was. Dat zorgde wel eens voor tweestrijd. Je wilt er volledig zijn als moeder en tegelijkertijd je werk op je allerbest willen doenDat vond en vind ik wel een uitdaging. Mijn man en m’n familie denken daar gelukkig heel erg in mee om dat soort dingen samen op te lossen.

Welke tips zou jij andere werkende mama's geven om een goede balans te vinden tussen werk en moederschap?

Kijk wat werkt voor jou en je gezin. Probeer daarin steeds een fijne balans te zoeken. Ik vind het fijn om drie volle dagen te werken, maar het kan ook zijn dat je ervoor kiest om bijvoorbeeld alleen onder schooltijden te werken. Zorg er vooral voor dat je er volledig bent: of voor je kinderen of voor je werk. Stel grenzen voor jezelf en accepteer hulp als dat nodig is. Veel mama's zijn perfectionistisch, maar het is nogal wat om als werkende moeder alle ballen hoog te houden. Dus wees mild voor jezelf!


Fotocredits: @daan_photograpy


Wil jij in contact komen met Sanne? Hieronder kun je haar info vinden:

https://words-that-matter.nl/

sanne@words-that-matter.nl

@words_that_matter

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page