top of page

Mama Tineke vertelt over haar werk als slaapcoach

Bijgewerkt op: 24 sep. 2021

Ons zoontje heeft ons de afgelopen jaren nogal wat slapeloze nachtjes bezorgd. Tineke is ons tijdens deze turbulente periodes met weinig slaap meerdere malen te hulp geschoten als slaapcoach. Nog steeds ben ik haar daar ontzettend dankbaar voor en met mij volgens mij nog een heleboel andere ouders. Naast dat Tineke een heleboel ouders en kindjes helpt aan een betere nachtrust, heeft ze ook nog eens drie plaatjes van kinderen van 7, 5 en 3 jaar oud. Ik ben ontzettend benieuwd hoe ze dit fascinerende beroep combineert met haar leven als mama. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit van haar? Hoe deelt ze haar week in? In het interview hieronder geeft ze jou een inkijkje in haar leven.


Tineke slaapcoach

Interview met Tineke


Welk beroep heb jij?

Ik werk als kinderslaapcoach bij The Good Night Club. Dit bedrijf heb ik in 2019 opgericht en inmiddels zijn we met z’n tweeën. Als kinderslaapcoach helpen mijn collega Marloes en ik ouders met jonge kinderen van 0 t/m 5 jaar om beter te leren slapen.

Hoeveel kids heb je en hoe oud zijn ze?

Ik heb drie kinderen: Féline is 7, Fleur is 5 en Benjamin is 3. Hij wordt in maart 4 en gaat dan naar school.

Wat vind je het allerleukste aan jouw werk? Het allerleukste is ouders en kinderen hun rust (en daarmee zoveel meer!) terug geven! We weten allemaal hoe intensief het ouderschap is, slapen is essentieel om te kunnen blijven genieten van je kids maar ook van alle andere dingen die het leven zo leuk maken.

Welke kwaliteiten heb jij die goed van pas komen bij het werk wat je doet? Ik heb een groot inlevingsvermogen waardoor ik me goed kan verplaatsen in de ouders met wie ik werk. Ik begrijp ze, en dat ik zelf moeder ben van 3 jonge kids helpt daar natuurlijk ook aan bij. Coaching van de ouders is ook een belangrijk onderdeel van m’n werk, en ik denk dat ik m’n enthousiasme en vertrouwen in het kind wel over weet te brengen.


Hoeveel uur per week werk je? Zo’n 15-20 uur per week, verspreid over 1,5-2 dagen plus wat uurtjes in de avond.

Hoeveel mama-dagen per werkweek heb jij? 3 of 3,5, afhankelijk van de week. Toen mijn eerste kind geboren werd heb ik er bewust voor gekozen veel met haar te zijn. Het werk wat ik toen deed, ook als zelfstandig ondernemer, leek ineens niet zo relevant meer toen zij geboren werd. Ik genoot er zo van, om samen te zijn. Maar m’n werkdagen heb ik ook absoluut nodig, voor de balans. Ik ben een leukere moeder als ik tijd voor mezelf heb en werken voelt voor mij als tijd voor mezelf. Over een half jaar gaat m’n jongste naar school, dan zal ik waarschijnlijk meer gaan werken.

Hoe ziet een gemiddelde (werk)dag eruit bij jou? Ik sta elke dag om 6 uur op, ga dan eerst een half uur sporten en daarna douchen en aankleden. De kids worden rond 7 u wakker, ik help hen op gang en ga de hond uitlaten. Een fijn en rustig begin van de dag. Daarna volgt de schoolrun, om 8.15 gaan we de deur uit om de meisjes naar school te brengen en mijn jongste naar het kinderdagverblijf. Ik ga naar kantoor, daar begin ik de dag vaak met een intakegesprek met een nieuw gezin. Na afloop werk ik alles uit in een slaapplan. Dan lunchtijd, in de middag heb ik vaak wat kennismakingen of losse consulten. Als ik werk haalt papa of opa en oma mijn twee oudsten uit school. Rond 17.00 haal ik m’n jongste zoontje. Om 18.00 zitten we allemaal aan tafel, daarna gauw in bad en… 19.00 bedtijd!

Wat is jouw grootste uitdaging op het gebied van moederschap & werk? De balans steeds opnieuw vinden, alhoewel ik recent heb geconcludeerd dat die balans waarschijnlijk gewoon voor altijd onvindbaar is ;). Er zijn tijden geweest waarin ik ieder rustig moment m’n laptop open klapte om snel m’n mail weg te werken, bijvoorbeeld als m’n jongste sliep of als ze even tv keken. Daar ben ik mee gestopt, ik probeer nu alleen op gezette tijden met werk bezig te zijn zodat ik er de overige momenten ook echt ‘ben’. Dat afbakenen helpt enorm en het voelt veel beter dan steeds alles tegelijk goed proberen te doen.

Welke tips zou jij andere werkende mama's geven om een goede balans te vinden tussen werk en moederschap? Kijk wat goed voor jou voelt, want de invulling van moederschap en werk is zo persoonlijk. Veel, weinig of helemaal niet werken; it's all good en trek je daarbij vooral niks aan van de meningen van anderen.

En lieve mama... nog een dikke vette tip van mijzelf: als je hulp nodig hebt om jouw kindje beter te laten slapen, dan is The Good Night Club echt een aanrader. Slaap lekker!

97 weergaven0 opmerkingen
bottom of page