top of page

ZO vind jij als eerste de leukste vacatures

Jij bent hélémaal klaar met jouw werk. Je wil een nieuwe baan, maar geen gemiddelde baan. Jij wil VUUR. Jij wil werk waar je helemaal happy van wordt. Jij surft je rot op het wereldwijde net en je kijkt iedere dag op alle vacaturesites. Maar waar staan in godsnaams al die écht leuke vacatures?


Dat is niet raar, want wist je dat 30% tot 70% van de vacatures helemaal nooit zichtbaar worden voor het grote publiek? Dit komt doordat deze ingevuld worden voordat ze online komen of op een andere manier zichtbaar zijn gemaakt.


Wil jij weten hoe je slim zoekt naar vacatures en dus niet meer misgrijpt? Ga dan te werk met behulp van onderstaande tips ..... want dit gaat jou helpen aan die ene fantastische baan.


Met deze 6 tips vind jij als eerste de leukste vacatures :

  1. Zoek op hashtags op Instagram of Twitter zoals #vacature of #werkenbij

  2. Stuur een open sollicitatie naar dat bedrijf wat jij zo tof vindt. Op die manier kan je anderen simpelweg voor zijn doordat ze geen eens die te gekke vacature online hoeven te zetten.

  3. Informeer jouw (online) netwerk dat je op zoek bent naar een baan. Vertel zoveel mogelijk mensen (en bijvoorbeeld oud-collega's dat je op zoek bent). Denk ook aan een oproep of headline op Linkedin, een story op Instagram, een bericht op twitter maar ook een berichtje in jouw whatsappgroepen met vrienden.

  4. Stel een vacature-alert in op jouw favoriete vacaturesite (zoals indeed, nationale vacaturebank , werk.nl of monsterboard bijvoorbeeld). Zo bemachtig jij die leuke vacature als eerste.

  5. Zet jouw profiel op #LinkedIn op beschikbaar. Zo ben je makkelijk vindbaar voor recruiters en andere werkgevers. Overigens kan jouw eigen bedrijf dit niet zien, dus prima optie als je (stiekem) alvast verder wil gluren. Hoe je dat doet? Check dat hier maar even.

  6. Meld je aan bij een recruitmentbureau die actief is in jouw branche. Zij zoeken voor jou en onderhandelen vaak voor jou.Wil jij weten welk werk er écht bij jou en jouw leven als mama past? Bekijk dan mijn mama loopbaantraject of boek een kosteloos inzichtgesprek om te kijken of ik jou verder kan helpen.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page